Hoe doe ik een export uit Exact Globe?

Grootboeklijnen exporteren uit Exact Globe kan via volgende stappen:

1. Open Exact Globe.

2. Kies in het menu: XML > Financiële export > Mutaties.

3. Vervolgens klikt u bovenaan op het map-icoontje:

4. Daar past u het export bestand aan naar CSV Files:

5. Vervolgens zet u de filter op het jaar dat u uit Exact Globe wenst te exporteren:

Indien u meerdere jaren wil importeren, moet u deze stappen herhalen per periode die u wil opladen in Silverfin.

Opgelet wel. Daar enkel de mutaties meekomen, zal de heropening niet in de cijfers te zien zijn in Silverfin.

Je kan echter zelf de openingbalans genereren in Silverfin, op basis van de cijfers van het voorgaand boekjaar. Dat kan je per boekjaar doen, bij de dossiergegevens:

Het eerste boekjaar dient niet aangepast te worden, maar alle daaropvolgende boekjaren dien je te wijzigen en klikken op het terugkerend pijjte om de overdracht door Silverfin te laten voorstellen.