Hoe doe ik een export uit Adfinity?

Om de cijfers van Adfinity in Silverfin te importeren, is een export van een grootboek nodig. Het is zeer eenvoudig om deze export te realiseren in Adfinity.

Het programma dat hiervoor gebruikt wordt is te vinden onder het submenu “Algemeen”.

We openen het programma “Algemeen grootboek” en krijgen volgend scherm:

Om een nieuwe afdruk aan te maken klikken we op “Toevoegen” of gebruiken we de F6 toets.

Onderstaand scherm wordt geopend.

Hier moeten de parameters voor de afdruk meegegeven worden. We werken met verschillende tabbladen.

1tabblad - Parameters

Eerst en vooral moet er een omschrijving meegegeven worden. Bijvoorbeeld: “Export Grootboek – Silverfin”. We kiezen een formaat (deze werden op voorhand gedefinieerd en geven een bepaalde opmaak aan de afdrukken. Het gaat dan bijvoorbeeld over de paginasprongen en de breuken op de pagina’s).

Daarnaast moet er meegegeven worden welke juridische entiteiten/dossiers er meegenomen moeten worden in de export (indien van toepassing).

Tot slot kan er gewerkt worden met bepaald vooraf ingestelde templates.

In ons voorbeeld kiezen we formaat 5 en houden we het bij de juridische entiteit waarvoor we zijn ingelogd.

2tabblad – Algemene filters

In het tweede tabblad dient onder andere meegegeven worden welke algemene rekeningen er moeten worden opgelijst, welke bedrijven meegenomen moeten worden, voor welke periode dit moet gebeuren, voor welk dagboek, etc.

Voor ons voorbeeld nemen we alle rekeningen voor de periode januari tot december.

De sorteringen en de breuken werden al ingevuld dankzij onze keuze voor Formaat 5 in het 1e tabblad.

3tabblad – Analytische filters

Verder hebben we de mogelijkheid om ook filters met betrekking tot het analytische mee te geven.

Ter info: we kunnen werken met 8 analytische dimensies.

4tabblad – Geavanceerde filters

Het laatste tabblad kan gebruikt worden om een aantal geavanceerde filters mee te geven.

Wanneer er bevestigd wordt krijgen we eerst een keuzemenu hoe we de resultaten willen zien.

We hebben steeds de mogelijkheid om de resultaten af te drukken op ons scherm, te versturen naar de printer, via mail te versturen of er een PDF bestand van te maken.

Om een export te doen naar Excel keren we terug naar ons eerste scherm, waar er nu een lijn is aangemaakt en waar onze instellingen in werden bewaard. Vanboven is er dan de mogelijkheid om op de knop “Exporteren” te klikken.

Deze export kan dan gebruikt worden om de gegevens te integreren in Silverfin.