Hoe werkt de synchronisatie met je (lokaal) boekhoudpakket precies?

Indien het niet gaat over een Cloud-pakket, dan gaan we een Silverfin Syncing Service installeren op je centrale server, waar de databases dan aanwezig zijn. Dit hebben we nodig om de boekhouddata of financiële data van je dossier rechtstreeks te synchroniseren, en dus door te sturen naar Silverfin.

Onze Sync Service wordt geconfigureerd om één specifiek pad te lezen en niks meer dan dit. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over GDPR of andere privacy concerns voor je andere data.
Stel dat je een sync wil met Topaccount bijvoorbeeld, dan zit de data van elk dossier in een gezamenlijke folder onder één pad zoals "E:\TOP\DATA". Het is dan dit pad dat de sync zal volgen om alle dossiers op te halen:

Let er dus op dat een dossier onder dat zich onder "E:\TOP\KLANTEN\DATA" of "E:\TOP\DATA\SILVERFINGROEP\SILVERFIN" niet gelezen zal worden!

Elke folder die zich bevindt in het pad, lezen we met de sync in als een apart dossier.

Onze Syncing Service weet door de ingevulde 'sync-referentie' welke folder moet gesynchroniseerd worden. Dit geef je in bij het aanmaken van een nieuw dossier, in de wizard. Of bij een bestaand dossier doe je dit onder dossier bewerken, zie hiervoor ook dit artikel. De sync-referentie is dus de naam van de folder; in vele gevallen zal dat gelijk zijn aan de dossiercode van je dossier (dit is echter niet altijd het geval, je kan dit vaak ook zelf kiezen!).

Als er dus een verkeerde sync-referentie wordt meegegeven in Silverfin, zal het dossier niet gesynct kunnen worden.
Immers zal de Syncing Service op zoek gaan naar een folder genaamd naar de sync-referentie; indien deze niet bestaat, kan er niet gesynct worden.
Je kan je natuurlijk ook vergissen van referentie en zo de verkeerde data opladen. Dit is zeker geen ramp en kan makkelijk opgelost worden door de referentie opnieuw aan te passen onder dossier bewerken.

Wanneer wordt er gesynct?

Elke nacht gaat onze Syncing Service de wijzigingen van de dag van al je dossiers automatisch gaan syncen. Op die manier heb je tegen de ochtend up-to-date cijfers.

Uiteraard kan je ook kiezen om overdag te syncen, om de nieuwste boekingen te syncen: dan dien je in Silverfin in het dossier op de  sync knop te klikken. Dit zijn de draaiende pijltjes bovenaan de pagina.

Let er op dat als je boekingen die al in Silverfin zitten later gaat aanpassen, het mogelijk is dat we de sync voor je dossier even opnieuw zullen moeten opstarten, hiervoor kan je altijd bij onze support terecht.

Hoeveel dossiers kunnen er gesynct worden?

De Syncing Service kan maar één dossier tegelijk syncen.Om die reden gaan we alle dossiers automatisch gaan syncen 's nachts: als je overdag een groot aantal dossiers tegelijkertijd tracht te syncen, zal er dus een wachtrij ontstaan.
Meerder dossiers tegelijk syncen is zeker geen probleem echter, aangezien de sync meestal snel klaar zal zijn. Je zal er doorgaans pas last van hebben bij extreem grote dossiers die gereset zijn of voor de eerste keer syncen, of indien er een algemeen probleem is met je sync. In beide gevallen kunnen we je op de support hier zeker in bijstaan.