Administratieve sync opzetten

Om de administratiegegevens van AdminConsult (AdminIS), Centraal Dossierbeheer, KluwerOffice, FidManager of Adsolut te synchroniseren met Silverfin, moet je eerst aan je CSM vragen om een werkende connectie op te laten stellen per boekhoudpakket, zie hiervoor ook de helpdesk artikelen van deze pakketten zelf.

Zodra je de verbinding opgemaakt is voor je omgeving kan je de admin sync in stellen per dossier via de dossiergegevens van het dossier.

Ga naar het dossier waar je de admin sync wil toevoegen, en klik op de button rechts bovenaan 'Dossier bewerken'.
Scroll vervolgens helemaal naar de bodem van de pagina, waar je dan een blokje Administratie synchronisatie ziet staan. Bij een net aangemaakt dossier ziet dat er als volgt uit:

Druk op het 'plus'-teken in de rechter bovenhoek om de sync op te zetten, zoals we hieronder tonen: je kiest het juiste software pakket en kiest het gewenste dossier uit de dossierlijst.

Indien dan de aanpassingen worden bewaard, worden de administratiegegevens (o.a. adresgegevens, aandeelhouders, ...) voor de eerste keer automatisch overgenomen van je pakket.

Onder dossier bewerken kan je ook de admin sync starten om de laatste wijzigingen op te vragen. Klik hiervoor op de draaiende pijltjes naast het plus icoontje. Na enkele seconden zal de pagina refreshen en naar boven springen. Als de pijltjes blijven draaien neem je best contact op met de support, dat wijst er op dat de connectie met de server niet gemaakt kan worden.

Ook bij de template 'bedrijfsparameters' kan je dit doen; indien de gegevens in de bedrijfsparameters template verschillen met deze van het admin pakket wordt steeds een oranje banner getoond met een knop om de gegevens te laten aanpassen: