Sjablooninstellingen

Hier vind je alle nodige info voor het instellen van de sjablonen op kantoorniveau. Dit is voornamelijk van toepassing na een onboarding. In het implementatieproces van Silverfin ga je m.b.v. deze instellingen de basisstructuur van het werkdossier definiëren.

Een overzicht van alle beschikbare sjablonen kan je als admin raadplegen op kantoorniveau > Sjablonen > Sjablooncollectie (knop naast de rubriek om extra toe te voegen).

1. TOELICHTINGEN

Wanneer je naar Sjablonen > Toelichtingen gaat, en een sjabloon aanpast via het potloodje, zie je 3 opties:

1. 'Auto Create' (automatisch aanmaken): wanneer dit aangevinkt is, wordt de toelichting automatisch aangemaakt voor alle (nieuwe) dossiers. Indien niet, dan kan je op dossierniveau alsnog dit sjabloon toevoegen.
  2. 'Zichtbaar voor medewerkers': Met deze knop zet je een template op actief. Je verwijdert nooit een sjabloon, op die manier gaat er nooit data verloren. Dit is enkel geldig voor nieuwe dossiers. Daarom is het belangrijk dat dit goed staat alvorens de dossierlijst wordt opgeladen. Pas je toch nog iets aan na toevoeging van je dossiers, kan je vragen aan onze support medewerkers om dat door te duwen naar de bestaande dossiers.
  3. 'Needs parsing': Niet elke sjabloon in Silverfin doet een rekenkundige controle met de boekhouding waardoor de groene bol/rode driehoek overbodig wordt. Door dit af te vinken verkrijg je een vierkantje.

2. REKENINGSJABLONEN

Voor een rekeningsjabloon (sjabloon gekoppeld aan een individuele rekening) is de optie 'Auto create' niet van toepassing aangezien deze automatisch wordt toegewezen aan het rekeningnummer of per rekening wordt gekozen op dossierniveau (zie onderaan).

1. 'Zichtbaar voor medewerkers' heeft dezelfde functie zoals hierboven beschreven bij toelichtingen
  2. 'Account range': dit slaat op het bereik van rekeningen die volgens dit sjabloon moeten worden toegelicht. Indien er geen sjabloon beschikbaar is voor een rekening, wordt gebruik gemaakt van het sjabloon standaardtoelichting. Ook dit is enkel van toepassing voor nieuwe dossiers en wordt bijgevolg best voor het opladen van een dossierlijst gedefinieerd, of moet nadien door onze support medewerkers worden doorgeduwd.

3. RAPPORTEN

Wanneer je op kantoorniveau naar 'Sjablonen' gaat, zie je onder 'Rapporten' een lijst met standaardsjablonen. Je kan deze aanpassen door op het potlood icoontje te klikken, of deze eerst kopiëren via het linkse icoontje en dan op de kopie verder werken.

In principe worden rapporten aangepast op maat van een dossier. In de praktijk zien we vaak nieuwe sjablonen ontstaan gedurende het gebruik van Silverfin welke op kantoorniveau worden geplaatst.

Wat kan een administrator doen op kantoorniveau (en niet op dossierniveau)?

1. Een sjabloon vergrendelen. Dit wil zeggen dat het rapport NIET aanpasbaar is op dossierniveau. Wijzigingen doorgevoerd in het sjabloon zijn dan ook meteen van toepassing voor alle dossiers, waar dit vergrendeld rapport actief staat.
  2. De rekening range definiëren. Zo worden automatisch de juiste rekeningen in een groep geplaatst op basis van het rekeningstelsel dat op jullie kantoor gebruikt wordt.
  3. Vaak maakt u een specifiek sjabloon op voor een klant in dat dossier en wil je dit in meerdere dossiers kunnen gebruiken. Hiervoor kan u eenvoudig op in je rapport op dossierniveau via "meer" kiezen voor "maak sjabloon". Het is wel belangrijk dat u ranges goed nagaat aangezien het rapport zich baseert op de range van dat specifieke dossier.
  4. Interactieve uitleg bij een groep rekeningen of formule

Bij een groep rekeningen of een formule kan je een woordje uitleg programmeren. Deze uitleg verschijnt als je op een bedrag klikt in een rapport. Hiermee help je klanten om te begrijpen wat de formule of groep rekeningen betekent.

Deze uitleg is niet specifiek aan een dossier en dus van toepassing op alle dossiers waar dat dat rapport actief is.

De uitleg voeg je toe in een sjabloon van een rapport bij het aanpassen van een rapport op kantoorniveau. Klik op het potloodje achter een formule of groep rekeningen en onderaan kan je dit toevoegen