Per kwartaal rapporteren in dossiers met maandelijkse frequentie

Ook in dossiers waarin gekozen werd voor een maandelijkse rapporteringsfrequentie is het mogelijk om in je rapporten kwartalen te vergelijken. Hoe ga je te werk?

Je zal in eerste instantie je periodes correct moeten definiëren. Om dat te kunnen, moet je het rapport kunnen aanpassen. Indien je rechts bovenaan niet op “pas rapport aan” kan klikken, zal je eerst een kopie moeten maken via “Meer” en “Kopieer”. Voor meer informatie lees hier.

Ga vervolgens naar de periodes. Je ziet dat je daar kan kiezen om alle vorige periodes als kwartaal te tonen en het huidige kwartaal te tonen:

In je rapport worden de kwartalen ipv de maanden berekend en getoond:

Bekijk ook de online masterclass over rapporten om alle functionaliteiten onder de knie te krijgen.