Hoe kan ik een export in het Frans of Engels opmaken?

Let op: Het dossier moet in het Frans of Engels staan om de sjablonen in het Frans of Engels te kunnen exporteren.

Dossier met manuele data

Voor een dossier met manuele data, dien je de data dus opnieuw in te lezen in de gewenste taal.

Daarna volg je optioneel stappen 2 en 3 hieronder.

Dossier met synchronisatie

De synchronisatie moet worden aangepast, zodat de boekingen in het Frans of Engels worden ingelezen in Silverfin.  Let op, het wisselen van taal is niet mogelijk bij alle boekhoudprogramma's, dit hangt af van het type boekhoudprogramma en de synchronisatie van Silverfin met dat programma.

De aanpassing gebeurt in 3 stappen:

Stap 1

De synchronisatie taal aanpassen:

1. wijzig dossiergegevens (potloodje onder gegevens dossier)
  2. wijzig de datasynchronisatie
  3. kies daar voor optie 3 'De automatische synchronisatie volledig opnieuw opzetten'
  4. verander daar de taal in Frans of Engels (dit is dus niet voor alle boekhoudprogramma's mogelijk)

Op deze manier worden alle rekeningen in het dossier in het Frans of Engels omgezet, dit op basis van de vertalingen uit je boekhoudpakket.
Uiteraard kan je de taal van de rekeningen achteraf terug in het Nederlands zetten, op dezelfde manier.

Stap 2 (optioneel, enkel indien er nog geen anderstalige export stijl bestaat)

Op kantoorniveau éénmalig een nieuwe stijl in het Frans of Engels aanmaken (door een admin kan dit). Lees het artikel Bundel/Stijl maken of aanpassen

Tip!

Het makkelijkste is om de bestaande stijl te kopiëren (1) en daarna deze kopie aan te passen (2) naar het Frans of Engels.

Stap 3 (optioneel)

Als laatste stap is het ook nodig om de inhoud van de exportstijl aan te passen en te vullen met Franstalige of Engelstalige rapporten en eventueel verslagen.

Extra informatie - FAQ:

Winbooks: In Winbooks moet de taal van het dossier goed zijn ingesteld om dit mooi naar Silverfin te laten doorstromen. Het is belangrijk om dit vanaf het begin te doen zodat dit later geen problemen geeft. Indien je hier iets aan wil wijzigen, neem je best contact op met Winbooks.