Periodesets in rapporten

Periodesets in een rapport maakt het mogelijk om in eenzelfde rapport (zelfde sjabloon) de periodes op een andere manier te tonen. Stel dat je een rapport maakt voor de fiscus op één jaar en een rapport voor de klant op twee jaar, dan kan je dat in één rapport steken d.m.v. periodesets.

In éénzelfde rapport kan je dus kiezen welke periodes je wil tonen. De sets van periodes stel je in bij de instellingen van je rapport onder "periodes".

In het rapport zelf kan je kiezen welke set van periodes je wil zien. Je kiest uit de sets die zijn ingesteld.
Het rapport onthoudt ook de laatste set van periodes die werd gekozen door een gebruiker. Zo kijkt elke gebruiker steeds naar dezelfde selectie.

Voor vergrendelde rapporten kunnen enkel de admins de sets van periodes instellen op kantoorniveau. Voor niet-vergrendelde rapporten kan elke gebruiker het via "pas rapport aan".

Belangrijk!

Je rapporteringsfrequentie in je dossier bepaalt uiteraard welke sets van periodes je kan maken. Als je dossier op jaarfrequentie staat, zal je geen sets kunnen maken voor kwartalen of maanden. Enkel als je op maandfrequentie rapporteert, zal je zowel voor jaar, kwartaal als maand kunnen kiezen in je sets van periodes.

Hoor je het donderen in Keulen als we spreken over de instellingen van periodes? Bekijk dan zeker onze online workshop rapporten of lees het basis rapporten artikel