Hoe doe ik een export uit Briljant/Vero? (methode ODBC)

Data in Excel ophalen via ODBC koppeling:

1. Ga naar Start – Alle programma’s - Excel en kies Data (gegevens) – klik op From Other Sources – From Data Connection Wizard:

2. Vervolgens kiest u voor Other / Advanced en klik op Next:

3. Vervolgens gaat u op Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers staan en klikt u op tabblad Connection daar kiest u uw database vanwaar u de gegevens wenst op te halen en klik op TEST CONNECTION :

4. Als de test succesvol is klikt u op OK, kiest u de tabel waar u de gegevens van wenst op te halen en eindigt u met FINISH:

5. Hierna wordt de gevraagde query opgebouwd in excel, en kunt u deze inladen in Silverfin.